Завдані довкіллю збитки будуть стягнені за рішенням суду

Рішенням суду на користь Державної екологічної інспекції у Тернопільській області закінчився розгляд справи щодо стягнення 842,863 тис.грн. завданої довкіллю шкоди.

Справу щодо стягнення з ДП «Кременецьке лісове господарство» шкоди, завданої внаслідок рубки дерев без наявності лімітів та дозволів на спеціальне використання природних ресурсів на території Суразького та Білокриницького лісництв у межах територій природо-заповідного фонду загальнодержавного значення (лісового заказника загальнодержавного значення «Суразька дача»). Порушення було виявлено Інспекцією ще у листопаді 2017 року під час планової перевірки згаданого лісогосподарського підприємства. Для добровільної сплати завданої шкоди підприємству було надіслано претензію. Питання відшкодування збитків у добровільному порядку не було врегульовано.

Рішенням Господарського суду Тернопільської області від 06.10.2020 року позовні вимоги було визнано правомірними, а тому ДП «Кременецьке лісове господарство» буде зобов’язане сплатити завдану довкіллю шкоду.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці