Браконьєрські знаряддя лову вилучено.

     24.09.2020 року Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області спільно з працівниками муніципальної поліції м. Тернополя проведено рейд  по дотриманню вимог природоохоронного законодавства на Тернопільському центральному ринку. Під час рейду вилучено 19 заборонених знарядь лову тварин – капканів. За торгівлю капканами складено 2 протоколи про адміністративне правопорушення, які для розгляду передано в суд. Заборонені знаряддя лову тварин вилучені.

     Наголошуємо, що відповідно до вимог ст. 52 Закону України «Про тваринний світ» забороняються виготовлення, збут, застосування, зберігання отруйних принад, колючих, давлячих та капканоподібних знарядь лову, електроловильних систем (електровудок), електрогону, петель, самоловів, самострілів, вибухових речовин, пташиного клею та монониткових (волосінних) сіток (крім тих, що призначені для промислового лову), а також інших засобів, заборонених законом.

     За порушення вимог згаданого Закону, крім того, рекламу, а так само будь-яку іншу діяльність з рекламування чи розповсюдження заборонених знарядь добування (збирання) об’єктів тваринного або рослинного світу ст. 85 КУпАП передбачено адміністративну відповідальність. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці