Інспекція попереджає паліїв про посилення контролю

У пору жнив особливо актуальним стає питання попередження пожеж, що виникають внаслідок випалювання сухої природної рослинності, стерні та соломи.

Незважаючи на заборони, щороку люди спалюють на полях стерню та пожнивні залишки і мало хто замислюється над тим, що вогонь може перекинутися на розташовані поруч житлові і господарські будівлі, сади, сусідні поля або лісові ділянки.

З метою попередження та виявлення пожеж у природних екосистемах Державна екологічна інспекція у Тернопільській області, особливо на час пожежонебезпечного періоду, посилено проводитиме рейдові перевірки.

 

Звертаємо увагу громадян, що з 17 квітня 2020 року  набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу)», який посилює відповідальність за окремі правопорушення, зокрема:

стаття 77-1 «Самовільне випалювання рослинності або її залишків» КУпАП передбачає суми штрафів:

на громадян від 3060 грн. до 6120 грн.,

на посадових осіб від 15 300 грн. до 21 420 грн.

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 6120 грн. до 12240грн.,
на посадових осіб - від 21 420 грн. до 30 600 грн.

 

Будьте свідомими! Необдумані вчинки завдають лиха природі і людям!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці