Незаконну рубку дерев на 260 тис.грн. виявлено на території Лановецького району

З настанням холодної пори року питання опалювання приватної домівки стає гострішим. Часто мешканці населених пунктів, на яких зростають лісові насадження, здійснюють незаконну заготівлю дров. Ситуація ще складніша із лісовими насадженнями колишніх колгоспів, які тривалий час не мали господаря та перебувають у землях запасу сільських рад.

З метою попередження та виявлення фактів незаконних рубок лісових насаджень Державна екологічна інспекція у Тернопільській області постійно проводить рейдові перевірки цих територій.

Так, останнім таким рейдом, проведеним 2-4 грудня 2020р., було охоплено територію Лановецького району та виявлено факти незаконного вирубування 70 дерев.

У результаті рейду на землях запасу Лановецької міської ради за межами населеного пункту с. Загірці в лісовому урочищі «Загірцівський ліс», встановлено факт незаконного вирубування 26 дерев різних порід. Розмір шкоди, заподіяної лісу незаконним вирубуванням дерев становить 168191,06 грн.

Аналогічний факт незаконної рубки 45 дерев було зафіксовано у лісововму урочищі «Маневе» на землях запасу Борсуківської сільської ради Лановецького району. Розмір шкоди, заподіяної лісу незаконним вирубуванням дерев у лісовому урочищі склав 92 тис.грн.

Органам місцевого самоврядування, на території яких виявлені незаконні рубки лісу, Інспекція направила вимоги щодо вжиття заходів контролю за додержанням вимог природоохоронного законодавства щодо охорони та захисту лісів на землях запасу не наданих у власність чи користування.

Матеріали за даними фактами порушень природоохоронного законодавства направлено в Лановецьке відділення поліції ГУНП в Тернопільській області для вжиття заходів згідно вимог ст. 214 КПК України та встановлення осіб порушників.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці