Інспекція взяла участь у зборах членів правління садово-городніх товариств Тернопільщини

Вчора, 17 жовтня, у приміщенні департаменту агропромислового розвитку ТОВА відбулось засідання членів правління садово-городніх товариств нашої області під головуванням  керівника Тернопільського представництва Романа Гевка.

Під час зустрічі були обговорені проблемні питання щодо державної підтримки дачних масивів, захисту прав садівників-любителів, а також екологічного стану  територій садівницьких товариств.

Зокрема, головна спеціалістка сектору організаційно-аналітичної діяльності, взаємодії з громадськістю та ЗМІ ДЕІ у Тернопільській області Оксана Макогін  проінформувала присутніх про роботу офіційного вебресурсу та мобільного застосунку «ЕкоЗагроза».

Вона зазначила учасникам заходу про те, що сервіс створений для фіксації фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок надзвичайних ситуацій, збройної агресії російської федерації тощо. Водночас він діє й у всіх інших випадках порушень природоохоронного законодавства, які стосуються забруднення земель, повітря, води – будь-якої шкоди, завданої довкіллю. 

На сторінці «ЕкоЗагрози» можна отримати інформацію про стан повітря, води ґрунту, радіаційного фону у регіоні, який вас цікавить. Але основна функція ресурсу – фіксація порушень. Кожен охочий може подати свою інформацію, розмістити у заявці фото чи відео виявленого порушення, вказати геолокацію для можливості швидшого реагування, а потім – моніторити стан розгляду кожного із таких звернень.

Сподіваємось, що учасники заходу та інші члени садово-городніх товариств краю відтепер активніше долучатимуться до охорони природи Тернопільщини, стаючи активними користувачами ЕкоЗагрози.

Завантажити додаток можна за посиланнями:

💻Вебресурс ЕкоЗагроза для ПК: https://ecozagroza.gov.ua

📲GooglePlay – завантажити додаток: https://bit.ly/ecozagroza_googleplay

📱AppStore – завантажити додаток: https://apple.co/3P7pyJ8


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці