Збитки на понад 100 тисяч гривень: на території Серетського гідрологічного заказника виявлено незаконний вилов риби

Фахівці Інспекції продовжують здійснювати заходи з охорони водних біоресурсів та виявлення фактів браконьєрства на території Тернопільської області.

Зокрема, у ніч з 10 на 11 жовтня під час чергового спільного рейду Інспекції зі співробітниками сектору водної поліції Тернопільського райуправління поліції на Горішньо-Івачівському водосховищі, яке входить до гідрологічного заказника загальнодержавного значення «Серетський» було виявлено 4 волосінні сітки.

Загальна довжина незаконних знарядь лову становить 302 метри.

Розмір шкоди, завданої природно-заповідному фонду внаслідок незаконного вилову риби становить 107 317 грн.

Задля фіксації даного порушення фахівці Інспекції викликали слідчо-оперативну групу Тернопільського РУ поліції ГУНП в Тернопільській області. З місця події поліцейські вилучили човен, сітки та рибу.

Станом на сьогодні за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 КК України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) та внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до трьох років обмеження волі.

Наголошуємо: рейдові заходи на території водних обєктів Тернопільщини проводитимуться й надалі. Закликаємо рибалок бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства!




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці