Джерела отримання перевіреної інформації про стан довкілля

 Екологічна інформація належить до тієї, яка не може бути обмежена у доступі, адже згідно зі ст. 50 Конституції України кожному гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, а також право на її поширення.

Так, Державна екологічна інспекція у Тернопільській області нагадує, що оперативну інформацію про стан навколишнього природного середовища можна дізнатися на офіційних сайтах урядових органів за посиланням:

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України — https://mepr.gov.ua/

Державна екологічна інспекція України — https://www.dei.gov.ua/

Державна екологічна інспекція у Тернопільській області — https://www.tern.dei.gov.ua/

Державна служба України з надзвичайних ситуацій — https://dsns.gov.ua/

Головне управління державної служби з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області — https://tr.dsns.gov.ua/ ;

Український гідрометеорологічний центр — https://www.meteo.gov.ua/

Тернопільський обласний центр з гідрометеорології — https://ternopil.meteo.gov.ua/

ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» — https://ockph.te.ua/

Окрім того, нагадуємо про платформи, які забезпечують громадянам можливість реалізації своїх прав у частині вільного доступу до інформації про стан навколишнього природного середовища. Зокрема, оперативно отримати перевірені дані про стан довкілля, в тому числі якість атмосферного повітря та радіаційний фон, можна з таких джерел:

ЕкоЗагроза — це офіційний вебресурс та мобільний додаток, за допомогою якого кожен може подивитися дані моніторингових систем щодо якості повітря та рівня радіаційного забруднення по всій Україні та актуальні факти екологічних загроз, спричинених російськими окупантами, а також подавати звернення про виникнення екологічних загроз з геолокацією — https://ecozagroza.gov.ua/ ;

ЕкоСистема — загальнодержавна екологічна автоматизована інформаційно-аналітична система, інтегрована з порталом «Дія», де ви знайдете всю актуальну інформацію про стан довкілля в Україні. Платформа для прозорої та зручної взаємодії держави, громади й бізнесу — https://eco.gov.ua/ .

SaveEcoBot — це екологічний чат-бот, у якому містяться дані про забруднення, забруднювачів та реєстри дозвільних документів — https://www.saveecobot.com/

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці