4 жовтня – Всесвітній день захисту тварин

Міжнародне екологічне свято, спрямоване на привернення уваги людства до братів наших менших та їх добробуту. Цього дня слід згадати про домашніх улюбленців, диких тварин та загалом замислитися про екологічну ситуацію у всьому світі.

Кожного дня тварини стикаються з багатьма небезпеками, які загрожують їхньому життю: люди руйнують місця їхнього проживання, зловживають природними ресурсами, займаються браконьєрством та незаконною торгівлею, що призводить до зникнення цілих видів.

​Згідно статистики, за 1 годину на планеті зникають 3 популяції тварин, за день – більш ніж 75 видів тварин та рослин.

День захисту тварин особливо актуальний під час війни, коли багато тварин страждають від обстрілів. Тварини, які постійно перебувають на лінії вогню, відчувають постійний стрес, що негативно впливає на їхній стан і поведінку. Наші громадяни, військовослужбовці та рятувальники при кожній можливості надають допомогу та турбуються про постраждалих тварин, не лишаються осторонь. Службові тварини в свою чергу стають помічниками у боротьбі з агресором, зокрема собаки-сапери беруть участь у розмінуванні територій, пошуково-рятувальні собаки – допомагають рятувати людей із завалів.

Нам всім потрібно взяти за правило життя – піклуватися та дбати про наших менших братів.

​Кожен із нас вже зараз може зробити свій невеликий внесок:

​​дотримуйтеся свідомого споживання – використовуйте менше пластику, сортуйте сміття, компостуйте відходи;

відмовтеся від хутра;

не підтримуйте експлуатацію диких тварин, утримання та розведення диких тварин у неволі;

не проходьте повз безпритульних тварин, допоможіть знайти їм дім, подаруйте свою любов і турботу.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці