У ТОВА обговорили проблему інвентаризації лісів комунальної власності на Тернопільщині

В.о. заступника начальника Інспекції - начальник відділу державного екологічного нагляду природно-заповідного фонду, рослинного та тваринного світу Михайло Онищук взяв участь у нараді щодо інвентаризації лісів комунальної форми власності та передачі їх у користування лісогосподарським підприємствам

Під час обговорення було відзначено, що станом на сьогодні інвентаризацію земель державного лісового фонду виконано на 96,2%, тоді як серед лісів комунальної форми власності цей показник становить лише 25,96%. Основною проблемою залишається низький рівень інвентаризації та оформлення правовстановлюючих документів на лісові ділянки.

Окрему увагу учасники зустрічі приділили здійсненню державного контролю у сфері використання лісових ресурсів, а також роботі з місцевими радами щодо активізації процесу інвентаризації земель лісового фонду.

Також під час заходу було наголошено на важливості виконання завдань, визначених указом Президента України та законами, що спрямовані на збереження лісів і раціональне використання лісових ресурсів.




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці