Вітаємо з Днем захисників та захисниць України, Покровою Пресвятої Богородиці та Днем Українського козацтва!

1 жовтня в Україні відзначають День захисників та захисниць України, Покрови Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва. Ці свята дуже тісно пов’язані між собою. Пресвяту Богородицю дуже шанували козаки, а Покрова для них була одним із найвеличніших свят, за що й отримала другу назву – Козацька Покрова. Козацькі традиції бережуть і розвивають сучасні захисники і захисниці України.

День захисників і захисниць – передусім свято тих, завдяки кому ми втримали незалежність. Тих, завдяки кому маємо змогу жити своїм щоденним життям – працювати, творити, виховувати дітей. Наша подяка – не щось абстрактне і безособове, адже в кожного з нас є рідні, друзі, колеги, котрі служать у Силах оборони.  І наш обов’язок пам’ятати це і забезпечувати нашій армії міцний тил. Кожен у свій спосіб, але з максимальною самовіддачею. Так, щоб це посилювало наших оборонців і наближало перемогу.

Тож низький уклін кожному та кожній з них за волю, cміливість та відчайдушну боротьбу за вільне майбутнє України. Міцного здоров’я, сил та витримки їм і їхнім близьким. Нехай Пресвята Богородиця оберігає їх своїм святим Покровом!

Слава захисникам і захисницям України! Слава Україні!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці