7 вересня – Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Ця екологічна дата встановлена резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 19 грудня 2019 року, щоб привернути увагу до проблеми якості повітря.

Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба закликає всіх – від урядів і корпорацій до спільнот та окремих громадян – об’єднатися заради чистого повітря. 

Збройна агресія рф на території України серйозно погіршує якість повітря. Бойові дії руйнують навколишнє середовище, забруднюючи його на довгі роки. Повномасштабна війна в Україні є трагедією світового масштабу. А у довкілля немає кордонів. Адже забруднене повітря вітрами переноситься на далекі відстані. 

Відзначення «Міжнародного дня чистого повітря для блакитного неба» акцентує увагу усіх країн світу на глобальну проблему забруднення атмосферного повітря, підкреслює важливість і нагальну необхідність підвищення обізнаності громадськості на всіх рівнях та сприяє об'єднаним діям щодо поліпшення якості повітря.

Довідково: із даними щодо обсягів шкоди, завданої атмосферному повітрю внаслідок війни, можна ознайомитися на  вебресурсі ”ЕкоЗагроза”: https://ecozagroza.gov.ua

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці