У результаті спільної роботи Інспекції та Південно-Західного міжрегіонального управління ЛМГ розраховано понад 3 млн грн збитків, завданих довкіллю

Фахівці Інспекції активно взаємодіють з працівниками Південно-Західного міжрегіонального управління ЛМГ щодо виявлення порушень законодавства про охорону та раціональне використання лісових ресурсів.

Зокрема, на початку 2024 року було опрацьовано план спільних заходів щодо оперативного реагування на порушення природоохоронного законодавства. В рамках виконання цього плану екоінспектори та представники територіального органу Держлісагенства проводили спільні обстеження фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу, поданих до вебресурсу «ЕкоЗагроза», а також співпрацювали під час планових перевірок органів місцевого самоврядування.

У результаті роботи було встановлено низку фактів незаконного вирубування дерев в лісах комунальної власності на територіях 7-ми громад області, зокрема: Гусятинській, Почаївській, Білобожницькій, Лановецькій, Іване-Пустенській, Залозецькій та Нараївській.

Відтак, органам місцевого самоврядування були пред’явлені претензії для добровільного відшкодування збитків, завданих лісу внаслідок незаконного вирубування дерев. 

Загальна сума розрахованих збитків становить 3 125 283 грн. 

Окрім цього, між ДЕІ у Тернопільській області та Південно-Західним міжрегіональним управлінням ЛМГ відбувається постійний обмін інформацією і досвідом щодо питань охорони, захисту та використання лісів, дотримання режиму природоохоронних територій тощо.

Сподіваємось й на подальшу ефективну співпрацю заради захисту нашого довкілля!



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці