В одній з громад Тернопільського району екоінспектори притягнули до відповідальності "створювачів" стихійних сміттєзвалищ

Днями фахівці Інспекції провели рейд територією с. Підгородне Тернопільського району з метою контролю за дотриманням природоохоронного законодавства.

Зокрема, під час цього заходу було виявлено 3-ох порушників, які вивозили відходи у невстановлене для них місце, а саме на стихійне сміттєзвалище.

Відтак інспектори притягнули громадян до адміністративної відповідальності за статтею 82 КУпАП .

Згідно з цією статтею за порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення для громадян передбачений штраф від 340 до 1360 гривень.

Варто зазначити, Державна екологічна інспекція у Тернопільській області неодноразово зверталася до Підгороднянської сільської ради з вимогами щодо приведення вищезазначеної ділянки з відходами до належного санітарного стану.  Роботи з ліквідації незаконного сміттєзвалища органом місцевого самоврядування проводились, проте деякі недобросовісні мешканці знову його «відновили», продовжуючи зносити на дану території свої відходи.

Вкотре звертаємося до жителів області. Будьте свідомими! Не вивозьте побутові відходи у не пристосовані для цього місця, не викидайте вздовж лісосмуг та не створюйте несанкціоновані сміттєзвалища. Пам’ятайте, чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять!

Нагадаємо, про стихійні звалища з відходами можна повідомити Державну екологічну інспекцію у Тернопільській області через застосунок #ЕкоЗагроза, на поштову адресу: Шашкевича, 3, м. Тернопіль, тел. (0352) 25-95-82, або на електронну адресу: tern@dei.gov.ua




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці