Інспекція взяла участь у виїзному засіданні Комітету з питань екологічної політики та природокористування у Черкаській області

29 липня у Черкаській області відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування із розгляду питання «Формування системи державного екологічного контролю за європейським принципом: поточний стан та перспективи» та розширена нарада Держекоінспекції про результати роботи у першому півріччі 2024 року.

Подія відбулась за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні у рамках фінансованого Урядом Швеції проєкту з оцінки шкоди, яку завдала війна довкіллю.

Участь у заході взяли ключові стейкхолдери у сфері оцінки шкоди довкіллю: заступниця Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олена Крамаренко, голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко, заступниця голови Комітету Олена Криворучкіна та інші народні депутати, представники Черкаської ОВА, фахівці Держводагентства, в.о. голови Держекоінспекції Ігор Зубович, представники терорганів ДЕІ й, зокрема, начальник Державної екологічної інспекції у Тернопільській області Роман Нитка.

Основними темами для обговорення стали питання поточного стану законодавства у сфері фіксації екологічних збитків та реформа системи державного екологічного контролю  України.

У межах заходу експерти UNDP також провели серію тренінгів з комунікаційної підтримки та забезпечення гендерної рівності для фахівців Держекоінспекції, в яких взяла участь головна спеціалістка відділу організаційно-аналітичної діяльності, взаємодії з громадськістю та ЗМІ Оксана Макогін.

Детальніше про подію можна дізнатися за посиланнями:

https://www.dei.gov.ua/post/2928

https://mepr.gov.ua/systema-derzhavnogo-ekologichnogo.../







ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці