15 липня — День Української Державності

Цьогоріч ми вперше відзначаємо День Української Державності саме 15 липня. Ця памʼятна дата покликана нагадувати, що українське державотворення має понад тисячолітню традицію, а його витоки – у Руській середньовічній державі, центром якої був Київ.

День Державності відзначається того ж дня, коли українські християнські церкви вшановують памʼять Київського князя Володимира Великого та День Хрещення Руси–України.

Свято має свою символіку - чотири тризуби, які означають боротьбу, незалежність, історію та ідентичність . Вони спростовують міф про те, що Україна - це молода держава, адже наш герб походить від родового знаку Рюриковичів та був знаком князя Володимира Великого, за часів якого хрестилася Київська Русь.

День Української Державності – це не лише день відзначення історичної події, але й можливість віддати шану тим українцям, які боронили і боронять незалежність України. Вони жертвують своїм життям за те, щоб ми могли жити в вільній і незалежній країні. Вшановуючи їх, ми завжди маємо пам'ятати про значущість державності та обов'язок берегти і розвивати її.

З Днем Української Державності!

Слава Україні! Героям Слава!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці