27 червня — Всесвітній день рибальства

27 червня у всьому світі відзначають День рибальства. Історія свята сягає корінням у 1985 рік, коли за рішенням Міжнародної конференції з регулювання і розвитку рибальства, що відбулася в 1984 році в Римі, офіційно з’явився Міжнародний день рибальства.

Цей день вкотре нагадує про важливість підтримання здорових екосистем водойм, відтворення та збереження водних біоресурсів.

Сьогодні рибальство стало для багатьох чимось більшим, ніж просте захоплення, це ціла філософія життя. Справжні любителі риболовлі створюють власні організації, де діляться досвідом, знаннями та допомагають одне одному.

Однак, в умовах популяризації рибацького ремесла, зростає і кількість порушень природоохоронного законодавства. Нехтування рибалками відповідних заборон, порушення ними правил рибальства призводять до втрати основних місцеперебувань водних «мешканців», їх кількості та різновидів.

Тож принагідно нагадуємо про основні обмеження: заборону ловлі із застосуванням вибухових і отруйних речовин, за допомогою електроструму, з використанням колючих знарядь, з вогнепальної і пневматичної зброї, промисловими тенетами, заборону вилову червонокнижних представників тощо.

Пам’ятайте, рибальство – це мистецтво, в якому існують певні правила і заборони. Отримати максимум задоволення від улюбленого заняття можна, не порушуючи закон!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці