Від початку нерестової заборони ДЕІ у Тернопільській області виявлено 90 порушень

Підбиваємо підсумки заходів державного контролю, вжитих в рамках щорічної природоохоронної операції «Нерест». Упродовж нерестового періоду інспектори провели 26 заходів, спрямованих на запобігання адміністративним правопорушенням у сфері охорони, використання та відтворення водних біоресурсів, у ході яких зафіксовано 90 порушень природоохоронного законодавства.

Зокрема, складено 87 протоколів про адміністративні правопорушення: 85 протоколів за частиною 3 статті 85 КУпАП (порушення правил рибальства), 1 протокол – за  статтею 90 КУпАП (порушення вимог щодо охорони тварин, занесених до Червоної книги України), 1 протокол – за статтею 91 КУпАП (порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду).

2 матеріали справ направлено до правоохоронних органів та суду.

Загальна сума збитків та адміністративних стягнень за вчинені порушення склала 32 212 грн.

Під час проведених заходів державні інспектори вилучили 12 заборонених знарядь лову (ставних сіток).

Зазначаємо, що від сьогодні, 11 червня, усі рибалки-любителі зможуть займатися риболовлею, оскільки встановлені заборони любительського і спортивного рибальства на нерестовий період знімаються.

Це означає, що рибалити дозволено на загальних умовах, передбачених Правилами любительського і спортивного рибальства, основні з яких:

🔹дозволений вилов вудками та спінінгом усіх видів, із загальною кількістю гачків не більше 7 на рибалку;

🔹добова норма вилову риби становить 3 кг + 1 шт. (особина будь-якої маси у мінімально дозволених для добування розмірах видів водних біоресурсів під час здійснення рибальства);

🔹дозволені такі мінімальні розміри риби: сом - 80 см, щука - 50 см, судак - 42 см, білий амур - 40 см, лящ - 30 см, короп -30 см, товстолобик - 40 см, лин - 20 см та інші.

Проте, будьте уважні – до 30 червня триває нерестова заборона на вилов річкових раків.

Закликаємо усіх дотримуватися встановлених вимог рибальства. Незважаючи на завершення нерестового періоду, Інспекція і надалі контролюватиме дотримання вимог природоохоронного законодавства на водоймах Тернопільщини.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці