Увага! У лісах Тернопільщини – надзвичайна пожежна небезпека!

На всій території Тернопільської області встановилась надзвичайна пожежна небезпека, через що існує висока ймовірність загорянь у лісах регіону.

Найчастіше лісова пожежа провокується звичайною людською недбалістю: незагашені багаття, кинуті сірник або цигарка, дитячі пустощі з вогнем. Найбільш пожежонебезпечними ліси стають саме у період сухої та спекотної погоди.

У лісових пожежах гинуть не тільки дерева, а й птахи, звірі, вигоряє лісова підстилка і верхній шар ґрунту. Полум'я завдає величезної шкоди навіть тоді, коли воно поширюється лише по землі і не переходить на крони дерев.

Тому Державна екологічна інспекція у Тернопільській області вкотре наголошує: неухильно дотримуйтесь правил пожежної безпеки в умовах природного довкілля! Адже особливо важко локалізувати пожежі на відкритих територіях, де вогонь поширюється дуже швидко.

Принагідно нагадуємо про відповідальність за порушення вимог пожежної безпеки та про заборону на відвідування лісів. Зокрема, згідно зі статтею 77 КУпАП порушення вимог пожежної безпеки в лісах передбачає адміністративну відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від 1 530 грн до 4 590 грн, а на посадових осіб – від 4 590 грн до 15 300 грн. Додатково також нараховується шкода, завдана довкіллю, унаслідок пожежі.

Якщо ви помітили загоряння в лісах, на відкритих територіях, звалищах - негайно телефонуйте за номером «101».

Бережіть себе і природу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці