23 травня в Україні відзначають День Героїв

День Героїв — щорічне свято в Україні на честь українських вояків — борців за волю України.

Українські Герої — це люди, які жили в різні епохи й захищали рідну землю. Вони ставали до лав дружин великого князя Святослава і короля Данила, козацьких полків Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Івана Виговського, Української Галицької Армії Мирона Тарнавського, Січових стрільців Дмитра Вітовського, а також Армії Української Народної Республіки Симона Петлюри, Організації Українських Націоналістів Євгена Коновальця і Степана Бандери, Української Повстанської Армії. Сьогодні ж це свято всіх захисників України від російських загарбників.

Довідково. Початки цього Дня сягають 1941 року, коли на Другому Великому зборі Організації Українських Націоналістів було вирішено 23 травня відзначати День Героїв. За радянських часів його відзначали здебільшого колишні вояки УПА, дисиденти та інші «антирадянські елементи». Підпільно, звісно.

Отже, День Героїв – це день пам’яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, це свято величі духу українських вояків – борців за волю України та є символом незборимості української нації.

Слава усім українським Героям!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці