Боротьба з браконьєрством під час нересту продовжується

Державна екологічна інспекція у Тернопільській області нагадує: нерест триває! Спеціалісти Інспекції постійно перевіряють водойми Тернопільщини та викривають факти браконьєрства.

Так, під час чергового рейду на території Горішньо-Івачівського водосховища, в межах гідрологічного заказника «Серетський» виявлено та вилучено безгосподарську ставну сітку. Довжина забороненого знаряддя лову становить 40 м.

Окрім того, днями на водоймах області притягнуто до адміністративної відповідальності 15 порушників правил рибальства за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

Нагадуємо, ДЕІ у Тернопільській області з 1 квітня проводить посилені заходи державного контролю за дотриманням природоохоронного законодавства під час рибальства у період розмноження водних біоресурсів – нересту.

Основною метою цих заходів є не лише фіксація правопорушень, а й їх недопущення, попередження ймовірних випадків браконьєрства. Тож під час рейдів екоінспектори проводять профілактичну роз’яснювальну роботу серед населення щодо основних правил рибальства та відповідальності за їх недотримання.

Вкотре зазначаємо, що на період весняно-літньої заборони вилов риби дозволений лише у визначених місцях з берега однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці