За результатами розгляду звернень громадян, які надійшли через вебзастосунок «ЕкоЗагроза» розраховано збитків на суму майже 1,5 млн грн.

Від початку року до Державної екологічної інспекції у Тернопільській області через вебзастосунок «ЕкоЗагроза» для розгляду надійшло 19 електронних звернень громадян щодо порушень вимог природоохоронного законодавства на території Тернопільщини.

Основні питання, які порушувалися у зверненнях громадян це: знищення зелених насаджень, забруднення атмосферного повітря, стихійні сміттєзвалища тощо.

За результатами розгляду звернень розраховано шкоду завдану довкіллю та державі на загальну суму 1467,133 тис. грн, 4 матеріали обстежень передано для подальшого реагування та встановлення винних осіб до правоохоронних органів, 1 звернення знаходиться в стадії розгляду.

Вкотре нагадуємо, що кожен громадянин України, який став свідком фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу може подати електронне звернення та долучитися до відновлення та збереження довкілля у застосунку ЕкоЗагроза.

 Алгоритм дій подання звернення:

 -за посиланням  ecozagroza.gov.ua або завантаживши мобільний додаток необхідно увійти на сайт підтвердивши особу (пройти верифікацію). Заявник проходить обов’язкову процедуру електронної ідентифікації та автентифікації  . Анонімні звернення не розглядаються!

-Повернутися до рубрики «Повідомити» на верхній горизонтальній навігаційній панелі.

-Заповнити заявку,  вказавши категорію екологічного впливу (повітря, ліс, вода, земля, надра, ПЗФ), його місцезнаходження (додати локацію, фото або відео), детально описати ситуацію, яка склалася. 

-Відправити дані.

-Результатами розгляду звернення будуть відображатися у застосунку ЕкоЗагроза в «Особистому кабінеті».

Збережемо довкілля разом!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці