Виявлені чергові факти порушення правил рибальства у нерестовий період

Працівниками Інспекції під час проведення рейдових заходів державного нагляду в рамках природоохоронної акції «Нерест» на водоймах Тернопільського району виявлено порушників правил рибальства.

Зокрема, протягом минулого тижня складено 5 протоколів за ч. 3 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім цього, під час чергової рейдової перевірки Серетського гідрологічного заказника поблизу села Глядки Тернопільського району виявлені заборонені знаряддя лову -  2 ставні сітки, власника яких не встановлено.

Також під час проведення рейдових заходів по р. Серет в межах Тернопільської ТГ та р. Стрипа в межах Козівської ТГ виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності  за ч. 3 ст. 85 КУпАП – 8 порушників правил рибальства.

Державна екологічна інспекція у Тернопільській області черговий раз просить дотримуватися встановлених заборон під час нересту. Адже він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтриманні сталих запасів риби.

Нагадаємо, за порушення правил рибальства передбачено штраф від 34 до 680 гривень. Якщо незаконний вилов риби завдає істотної шкоди, може бути відповідальність за Кримінальним кодексом України. Штраф може складати від 17 000 до 51 000 гривень, або може бути обмеження волі до трьох років, з конфіскацією знарядь рибальства та всього добутого. Крім штрафу, також нараховуються збитки за кожну незаконно виловлену рибину.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці