22 квітня – Міжнародний день Землі

Це свято об’єднує жителів усієї планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження природних ресурсів, якими наділила нас природа. Воно стало загальнолюдським святом любові та турботи за наш спільний дім.

Історія цього свята розпочинається в США, де у 1971 році був започаткований щорічний тиждень землі. Акція стала дуже популярною серед населення, а її засновник, сенатор Гейлорд Нельсон був удостоєний високої державної нагороди. У 2009 році Генеральна асамблея ООН проголосила Міжнародний день Матері-Землі, постановивши відзначати його 22 квітня.

Символом дня є зелена грецька літера Θ (Тета) на білому фоні. Логотипом – зображення планети Землі (зараз використовується фото, зроблене астронавтами з Аполлону-17 на півдорозі до місяця) на темно-синьому фоні.

Метою свята є привернення уваги суспільства до проблем екології, заклик дбати про природу. Вважається, що сьогодні кожен має зробити для Землі щось корисне: прибрати засмічену ділянку, чи посадити дерево. Цього дня в різних куточках світу проводять різноманітні акції, що покликані спонукати людей бути уважнішими до тендітного і вразливого навколишнього середовища на планеті Земля.

Для України сьогодні, як ніколи, актуальними є питання миру, захисту своєї землі, своїх людей та довкілля, що страждають від російських окупантів.

Ми обов’язково збережемо наш дім, виженемо з нього ворога та почнемо відновлювати багату українську природу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці