“Шевченко єднає Україну”: в рамках всеукраїнської акції висаджено 50 дубів у Тернополі

Сьогодні, 19 квітня,  колектив Державної екологічної інспекції у Тернопільській області долучився до другого етапу акції #Шевченко єднає Україну.

Відтепер у тернопільському парку «Сопільче» ростимуть 50 нових дубів, саджанці яких привезли із Черкащини – малої батьківщини Тараса Шевченка. За місцевими легендами, саме під цим деревом автор малював свої перші картини.

Зазначаємо, екоакція "Шевченко єднає Україну" розпочата Державною екологічною інспекцією України в рамках програми Президента «Зелена Країна», під час якої заплановано за 5 років висадити 1 мільярд нових дерев. 

Таким чином, дуби висаджені в честь Тараса Шевченка прикрашатимуть кожну область України, поєднуючи історичну спадщину та зелене майбутнє нашої держави. Акція спрямована на збереження пам'яті великого українського поета та на підтримку екологічних ініціатив в країні.

Нагадаємо, торік у парку «Сопільче» колективом Інспекції у рамках акції було висаджено 27 дубів, які символізували кількість областей, АР Крим, місто Київ та Севастополь.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці