У громадах Тернопільщини завершилась роз’яснювальна робота Інспекції щодо функціонування вебресурсу “ЕкоЗагроза”

На завершення інформаційної кампанії відбулись робочі зустрічі з представниками Білобожницької, Васильковецької та Підгороднянської ОТГ.

Основною темою для обговорення стало функціонування вебресурсу «ЕкоЗагроза» та ефективна взаємодія громадян, органів місцевого самоврядування та Інспекції.

Державні інспектори за допомогою наочних засобів детально ознайомили представників громад з порядком подання звернень через застосунок.

Також обговорили ефективність роботи вебресурсу, який за короткий проміжок часу став одним із дієвих механізмів подання громадянами звернень та отримання інформації щодо злочинів проти довкілля.

Варто зазначити, що такі інформаційні заходи були організовані на території всієї області.

До слова, застосунок Екозагроза – це офіційний вебресурс і мобільний додаток Міндовкілля, завдяки якому кожен зможе дізнатись достовірну інформацію про стан довкілля та повідомити про факти заподіяння шкоди довкіллю, свідками яких вони стали.

Алгоритм дій подання звернення:

- за посиланням  ecozagroza.gov.ua або завантаживши мобільний додаток: необхідно увійти на сайт підтвердивши особу (пройти верифікацію). Заявник проходить обов’язкову процедуру електронної ідентифікації та автентифікації. Анонімні звернення не розглядаються;

- повернутися до рубрики «Повідомити» на верхній горизонтальній навігаційній панелі;

-заповнити заявку,  вказавши категорію екологічного впливу (повітря, ліс, вода, земля, надра, ПЗФ), його місцезнаходження (додати локацію, фото або відео), детально описати ситуацію, яка склалася; 

- відправити дані;

-результати розгляду звернення будуть відображатися у застосунку «ЕкоЗагроза» в «Особистому кабінеті».

Сподіваємось й надалі ефективно співпрацювати з органами місцевого самоврядування у питаннях збереження довкілля та додержання вимог природоохоронного законодавства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці