15 квітня – Міжнародний день екологічних знань

Це свято засноване у 1992 р., коли на Конференції ООН в Ріо-де-Жанейро (Бразилія) було наголошено на важливості екологічної освіти громадян всіх країн для реалізації довгострокових планів розвитку людства. В Україні за ініціативи громадських природоохоронних організацій цей День відзначається з 1996 р.

Основне завдання Дня – популяризація екологічних знань, формування екологічної культури населення, надання інформації про стан екологічної безпеки та навколишнього середовища, виховання у дітей і дорослих екологічного мислення.

Загалом не лише 15.04, а увесь квітень традиційно вважається місяцем екологічного виховання та благоустрою. Протягом цього періоду небайдужі до екологічних проблем люди організовують різноманітні заходи просвітницького характеру, а також долучаються до корисних практичних справ, зокрема прибирають території, висаджують квіти, дерева, кущі.

Отож, можливо, сьогодні саме той день, коли варто розпочати з елементарних кроків для збереження екології, бути прикладом для своїх дітей та навчати їх дбайливому ставленню до природи.

Не палити траву, не кидати сміття після себе у парку чи лісі, не руйнувати пташині гнізда, відмовитися від зайвого пакета в магазині, обмежити використання одноразових речей тощо.

Запам’ятаймо, формуючи екологічну культуру сьогодні — зберігаємо здоров’я майбутніх поколінь!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці