УВАГА! ПОЖЕЖНА НЕБЕЗПЕКА В ПРИРОДНИХ ЕКОСИСТЕМАХ!

За інформацією Тернопільського обласного центру гідрометеорології, в лісах та інших природних об’єктах у центральній та західній частинах області спостерігається надзвичайна пожежна небезпека 5-го класу, на решті території –  висока пожежна небезпека  4-го класу.

Через погодні умови зростає ймовірність виникнення та розповсюдження лісових пожеж, за наявності джерел займання (відкритого вогню).

Державна екологічна інспекція у Тернопільській області наголошує неухильно дотримуватись правил пожежної безпеки в умовах природного довкілля. Адже причинами виникнення пожеж в екосистемах здебільшого є людський фактор. Навіть незначна необережність з вогнем може завдати чималої шкоди людям та довкіллю,   перерости у неконтрольоване горіння, загрожувати знищенню будівель та споруд житлового сектору. Особливо важко локалізувати пожежі на відкритих територіях, де вогонь поширюється дуже швидко.

Якщо ви помітили займання сухої трави, чагарників, очерету, лісових насаджень або сміттєзвалищ, негайно телефонуйте «101».

Закликаємо відмовитись від будь-якого спалювання рослинних залишків у власних садибах та докладати усіх зусиль, щоб цього не робили інші! Чинним природоохоронним законодавством  заборонено спалювання сухостою та, тим більше, будь-якого сміття. За такі порушення передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Кожен акт підпалу –  це злочин проти природи!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці