22 березня – Всесвітній день води

Уперше ідея проведення Міжнародного дня водних ресурсів прозвучала на Конференції ООН з охорони довкілля, що відбулася у 1992 році в Ріо-де-Жанейро.

Цього року заходи відбудуться під загальним  гаслом: «Вода для миру».

Вода є нашим найдорожчим ресурсом, що потребує відповідального та раціонального використання.

Дефіцит прісної води нині вже стає світовою проблемою. Дедалі більше зростають потреби промисловості й сільського господарства у воді та змушують всі країни, науковців шукати різноманітні засоби для вирішення проблеми раціонального використання водних ресурсів.

Найпоширенішими проблемами, пов’язаними із забрудненням водних ресурсів на планеті є: забудова прибережних смуг та заплав, намивання берегів, забруднення промисловими та комунальними стоками.

Також на якість водних ресурсів України значно впливають воєнні дії. Адже до них потрапляє велика кількість забруднюючих речовин через підриви нафтосховищ, складів паливно-мастильних матеріалів, а також через руйнування агресором інфраструктури підприємств та очисних споруд. Протягом останніх двох років українці особливо відчули цінність води, та все ж кожна людина може обрати для себе шляхи вирішення проблем у сфері збереження водних ресурсів. І навіть незначні дії, якими б вони не були, допоможуть у вирішені водної кризи.

Тож давайте разом збережемо нашу планету блакитною — з усіма її океанами, морями, річками, озерами та джерелами! Лише таким чином ми забезпечимо чисте, здорове, квітуче і натхненне майбутнє, бо де є чиста вода, там є життя!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці