Незаконною рубкою дерев та засміченням земель у заповідній зоні завдано шкоди на понад 800 тисяч гривень

16 лютого до Інспекції через вебресурс «ЕкоЗагроза» надійшло звернення громадянина щодо порушення законодавства про природно-заповідний фонд  у межах РЛП «Дністровський каньйон» на території Мельнице-Подільської громади.

Працівники Держінспекції під час розгляду цього звернення на території колишнього колгоспного лісу, який на даний час перебуває у землях запасу територіальної громади, виявили незаконну рубку 106-ти дерев, а також засмічення земель лісового фонду побутовими відходами, чим заподіяно шкоду природно-заповідному обєкту на суму  861 225 грн.

За матеріалами проведеного обстеження інспекція звернулася до поліції задля внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та встановлення винних осіб.

Принагідно повідомляємо, що відповідно до вимог ст. 107 Лісового кодексу України: шкода, заподіяна лісу, не наданому в користування, у разі невстановлення осіб, винних у заподіянні шкоди, відшкодовується органом місцевого самоврядування, у межах території якого знаходиться ліс.

Нагадаємо, якщо ви стали свідком фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу, ви може подати електронне звернення у застосунку «ЕкоЗагроза».

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці