На екскурсію до ДЕІ у Тернопільській області завітали гості з ЗУНУ

Сьогодні, 14 березня, викладачі та студенти кафедри екології та охорони здоров’я Західноукраїнського національного університету  на чолі з в.о. завідувача цієї кафедри, кандидатом економічних наук Леонідом Бицюрою детальніше дізнались про роботу Інспекції.

Основною темою зустрічі було обговорення функціонування веб-ресурсу #ЕкоЗагроза.

Зокрема, начальник Інспекції - головний державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Тернопільської області Роман Нитка повідомив, що кожен громадянин України, який став свідком фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок надзвичайних ситуацій, подій, збройної агресії російської федерації може подати електронне звернення у застосунку ЕкоЗагроза та долучитися до відновлення та збереження довкілля. В умовах цифровізації та можливості використання сучасних технології такий веб-ресурс значно спрощує комунікацію громадськості та Держекоінспекції.

Також гості із ЗУНУ завітали до відділу інструментально – лабораторного контролю, де детально побачили, як проводяться дослідження відібраних проб  ґрунтів та води. Головна спеціалістка-держінспекторка цього відділу Маргарита Кульбіцька ознайомила студентів та викладачів з обладнанням для відбору проб та приладами за допомогою яких проводяться дослідження для визначення кількості забруднюючих речовин. Фахівчиня Інспекції розповіла гостям також про те, як змінилася робота лабораторії після початку повномасштабного вторгнення.

Будемо раді й надалі співпрацювати із теперішніми та майбутніми екологами задля збереження нашого довкілля.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці