У Тернополі відбулось засідання круглого столу щодо поводження із відходами

Розумне поводження з відходами, роздільне сортування сміття — актуальні теми для Тернопільщини та України загалом. Cьогодні ці питання були у центрі уваги засідання круглого столу на тему: "Регіональне та місцеве планування управління відходами в Тернопільській області", яке відбулось у ТОВА.

Зокрема, участь у заході взяли також представники Державної екологічної інспекції у Тернопільській області: перший заступник начальника Ігор Стефурак та завідувачка сектору, старша держінспекторка Тетяна Вовчук.

Учасники заходу акцентували свою увагу на визначенні об’єктів оброблення побутового сміття в області та на вимогах до роздільного збирання побутових відходів при місцевому управлінні.

Варто зазначити, що станом на сьогодні в містах та селищах області функціонує 33 комунальних сміттєзвалища загальною площею 127,5 га, на які щорічно вивозиться близько 800 тис. м³ відходів. Рівень охоплення населення Тернопільської області послугою поводження з побутовими відходами становить 70%. У 262 населених пунктах області впроваджено роздільне збирання твердих побутових відходів (24,8%).

Також у 2020 році науковцями Західноукраїнського національного університету було розроблено проєкт регіонального плану управління відходами у Тернопільській області до 2030 року.

Зазначимо, що зустріч відбулася в рамках співпраці зі Швейцарсько-українським проєктом "Згуртованість та регіональний розвиток України" згідно з Меморандумом про взаєморозуміння.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці