Міндовкілля розпочинає серію тренінгів для громад та бізнесу

Які нові вимоги до планування управління відходами в регіонах та на місцях? Як розробити стратегічні документи так, щоб вся національна система працювала як єдиний механізм, а результат побачив кожен українець? Про що варто знати та що враховувати? 

Про це, а також нові виклики й можливості, говоритимуть під час тренінгів, які Міндовкілля організовує спільно з обласними військовими адміністраціями та швейцарськими колегами.

У рамках запущеної реформи Україна переходить на європейські стандарти планування управління відходами – на чотирьох рівнях: національному, регіональному, місцевому, а також на рівні кожного підприємства. 

Під час тренінгів експерти детально розкажуть про:

  • ключові завдання Національного плану управління відходами та які складові та показники він міститиме;
  • законодавство з розроблення регіональних та місцевих планів;
  • методичні рекомендації, як складати такі плани. 

Тож вже 13 березня перший тренінг пройде у м. Тернопіль. Серед запрошених – представники 6 областей (Тернопільської, Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької).

Наступні тренінги заплановані на:

  • 14 березня у м. Хмельницький – для представників Хмельницької, Рівненської, Житомирської, Київської, Чернігівської та Черкаської областей;
  • 15 березня у  Вінниці – для представників Вінницької, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Полтавської та Дніпропетровської областей.
  • 19 березня у м. Суми – для представників Сумської, Донецької, Запорізької, Луганської, Харківської та Херсонської областей.

Тренінги організовано за підтримки швейцарсько-українського проєкту “Згуртованість та регіональний розвиток України", UKORD.

Детальніше з інформацією можна ознайомитися за посиланням: https://mepr.gov.ua/oneevent/strategichne-planuvannya-upravlinnya-vidhodamy-v-ukrayini-rozpochynayemo-seriyu-treningiv-dlya-gromad-ta-biznesu/

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці