Тривають робочі зустрічі з представниками громад щодо застосунку «ЕкоЗагроза»

06-09 лютого, працівниками Державної екологічної інспекції у Тернопільській області проведено зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування, зокрема: із Кременецьким міським головою Андрієм Смаглюком, із Лопушненським сільським головою Олександром Стецюком, із Білецьким сільським головою Дмитром Маликом, із Підгаєцьким міським головою Ігорем Мереною, із заступником Почаївського міського голови Сергієм Максимчуком, із Саранчуківським сільським головою Володимиром Петровським.

Темою зустрічі було обговорення щодо функціонування вебресурсу ЕкоЗагроза.

Завдяки застосунку кожен має змогу повідомити про факти заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу, свідками яких вони стали.

В ході проведення заходів було наголошено на необхідності інформування громадян про функціонування сервісу ЕкоЗагроза та про алгоритм роботи у застосунку «ЕкоЗагроза» через офіційні електронні ресурси громад.

Також інспекторами було наголошено, що при подачі інформації про екологічні порушення заявник проходить обов’язкову процедуру електронної ідентифікації та автентифікації. Анонімні звернення не розглядаються.

Нагадаємо, застосунок ЕкоЗагроза https://ecozagroza.gov.ua/ – це офіційний веб-ресурс і мобільний додаток Міндовкілля, завдяки якому кожен зможе дізнатись достовірну інформацію про стан довкілля та повідомити про факти заподіяння шкоди довкіллю, свідками яких вони стали.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці