Набрала чинності нова методика!

1 січня 2024 року в повному об’ємі набрала чинності нова «Методика визначення розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами», яка була затверджена наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України №366 від 15 вересня 2022 року.

Дана Методика передбачає проведення розрахунку збитків за самовільне користування надрами, у тому числі заподіяних державі в результаті самовільного користування надрами на тимчасово окупованих територіях та на іншій території України внаслідок збройної агресії російської федерації.

З набранням чинності даної методики знову стало можливим нарахування збитків за самовільне видобування підземних вод за відсутності спеціального дозволу на користування надрами з урахуванням умов, викладених в статті 23 Кодексу України про надра.

Звертаємо увагу на те, що відповідно до даної Методики правопорушнику доведеться сплатити п’ятикратну вартість об’єму (кількості) самовільно видобутих корисних копалин та вартість проведення лабораторних досліджень.

З повним текстом Методики можна ознайомитись за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1337-22#n16

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці