До уваги представників закладів охорони здоров'я Тернопільщини!

Ми хочемо проінформувати вас про недавні зміни у Державних санітарно-протиепідемічних правилах і нормах щодо поводження з медичними відходами. Ці зміни набрали чинності згідно з наказом МОЗ України від 06.09.2022 року №1602 "Про затвердження Змін до Державних санітарно-протиепідемічних правил і норм щодо поводження з медичними відходами".

Згідно з цими змінами, заклади охорони здоров'я повинні сповіщати електронною комунікаційною мережею територіальний орган центрального органу виконавчої влади, який здійснює державний нагляд за додержанням вимог законодавства щодо поводження з відходами, про передавання відходів перевізнику або суб'єкту господарювання, який отримав ліцензію, не пізніше ніж за 12 годин до їхнього передавання.

На території Тернопільської області таким органом є Державна екологічна інспекція у Тернопільській області.

Тому закладам охорони здоров'я Тернопільської області необхідно надавати інформацію про поводження з медичними відходами на електронну пошту інспекції tern@dei.gov.ua за формою, яка наведена в додатку 6 Наказу МОЗ України від 06.09.2022 року №1602. Також зведення інформації про передачу медичних відходів, відповідно до листа від 12.04.2023 №1/1-2-04-1027, проводить департамент охорони здоров’я Тернопільської обласної військової адміністрації.

Будь ласка, дотримуйтесь цих вимог, щоб забезпечити безпечне і ефективне поводження з медичними відходами. Дякуємо за співпрацю!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці