Інспекцією проведено висадку садженців Дубу Шевченка в рамках Еко акції "Шевченко єднає Україну"

Сьогодні, в рамках Еко акції «Шевченко єднає Україну», Державна екологічна інспекція у Тернопільській області провела висадку саджанців Дубу Шевченка на території гідропарку «Сопільче» у м.Тернополі.

Ці садженці вирощені з жолудів Дубу Шевченка, в якому Тарас Григорович ховав свої малюнки від пана Енгельгардта. Вирощені в лісовому розсаднику Пехівського лісництва Філії «Звенигородського лісового господарства».

Ця ініціатива була спрямована на збереження пам'яті великого українського поета Тараса Шевченка та підтримку екологічних ініціатив в країні. Висадження цих дерев допоможе зберегти природні ресурси, зелені зони та створити природний баланс.

Захід "Шевченко єднає Україну" - це не лише вшанування пам'яті великого поета, а й спроба поєднати сили для збереження нашого природного довкілля. Цей крок стане важливим символом єдності нашої країни у питаннях охорони навколишнього середовища та створення здорового та безпечного місця для життя, адже дуби формують алею з 27 штук, що символізує кількість областей, АР Крим, міста Київ та Севастополь.

Висадка саджанців є дуже важливою для екологічної стабільності країни та нагадує нам, що кожен з нас може зробити свій внесок у збереження природи та підтримку екологічних ініціатив. Ми повинні дбати про наше довкілля, бо тільки так ми можемо забезпечити здорове та щасливе майбутнє для нашої країни!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці