У березні браконьєри наловили риби на майже 640 тис.грн

Впродовж березня місяця працівниками Державної екологічної інспекції у Тернопільській області проведено 9 заходів щодо припинення, виявлення і документування фактів порушення вимог природоохоронного законодавства в частині охорони, відтворення, раціонального використання тваринного світу та біоресурсів.

За порушення вимог природоохоронного законодавства у сфері водних живих ресурсів, Інспекцією до адміністративної відповідальності притягнуто 16 порушників, 3 справи за вчинення правопорушень, відповідальність за які передбачена ст.ст 91 та ч. 4 ст. 85 КУпАП направлено до правоохоронних органів, матеріали долучено до справ у межах кримінальних проваджень. Нараховано збитків за незаконно добуті водні живі ресурси на суму 638,659 тис.грн. Вилучено 6 заборонених знарядь лову (сітки ставні) водних живих ресурсів, загальною довжиною 300 метрів та 3 плавучих засоби.

В подальшому, особливо в період нересту, Інспекція посилено контролюватиме дотримання вимог природоохоронного законодавства на водоймах Тернопільщини.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці