Перші результати операція «Первоцвіт»

20 лютого 2022 року в рамках операції «Первоцвіт» працівниками Державної екологічної інспекції у Тернопільській області проведено заходи щодо попередження знищення ранньоквітучих червонокнижних рослин у місцях їх реалізації. Заходами охоплено вулиці Руська (територія біля церкви), Шептицького (квітковий ринок), Б.Хмельницького (територія залізничного вокзалу), Живова (територія ТРЦ «Орнава» та центральний ринок) міста Тернополя. 

За порушення порядку придбання та збуту об’єктів рослинного світу, а саме рослин занесених до Червоної книги України (підсніжник звичайний) на громадянина, який здійснював торгівлю на території центрального ринку по вул.Живова, 9, м.Тернопіль, складено протокол за ч. 2 статті 88-1 КУпАП, який направлено за належністю на розгляд суду.

Наголошуємо, що санкція ч.2 ст.88-1 КУпАП передбачає адмінстягнення у вигляді штрафу розміром від 1700 до 3655 грн., а також компенсаційні нарахування заподіяної шкоди у розмірі 62 грн/шт. за незаконне знищення червонокнижних рослин.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці