Засмічення 10 га земель ліквідовано на вимогу Інспекції

Значну роботу, проведену на виконання вимоги Державної екологічної інспекції у Тернопільській області щодо ліквідації стихійних та несанкціонованих сміттєзвалищ, виявлено інспекторами у ході позапланової перевірки Товстенської селищної ради Чортківського району.

Нагадаємо, що планову перевірку Товстенської селищної ради, яка налічує 25 населених пунктів, було проведено у червні цього року. У ході даної перевірки було виявлено ряд порушень дотримання вимог природоохоронного законодавства, зокрема, зафіксовано 16 стихійних сміттєзвалищ, загальною площею засмічення  близько 12 га. На усунення виявлених порушень селищній раді було видано вимогу щодо приведення у відповідність з природоохоронним законодавством.

Перевіркою виконання вимоги, проведеною Інспекцією 29 жовтня встановлено, що вимогу виконано частково. Проте, інспектори відмітили проведену значну роботу з вивезення частини відходів на Товстенське звалище ТПВ, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ та зменшення площ засмічення на 10 га.

До слова, у 2021 році Інспекцією вже проведено 17 планових перевірок органів місцевого самоврядування. У ході таких перевірок виявлялося чимало порушень природоохоронного законодавства, на усунення яких видано відповідні вимоги. Надалі будуть проводитися перевірки виконання цих вимог.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці