Виявлено порушення під час проведення санітарної рубки.

Інспекторами відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу, 04.10.2021 року, за зверненням громадянина та отриманим відповідним погодження Державної екологічної інспекції України, проведено позаплановий захід державного нагляду (контролю) додержання вимог природоохоронного законодавства ДП «Тернопільське лісове господарство» при здійсненні вибіркової санітарної рубки на території Микулинецького лісництва.

Проведеним порівняльним аналізом кількості дерев відведених в рубку з обліковим суцільним переліком пнів зрізаних дерев і недорубів, на зазначеній санітарній рубці встановлено перевищення дозволених до вирубування дерев та фактично зрубаних загальною кількістю 63 дерева, в тому числі по породах: дуб звичайний – 7 шт., граб – 52 шт., липа дрібнолистна – 1 шт.

Розмір шкоди заподіяний лісу, незаконним вирубуванням дерев під час проведеної вибіркової санітарної рубки становить 165045 грн.

У зв’язку з тим, що в даних порушеннях природоохоронного законодавства вбачаються ознаки злочину, відповідальність за який передбачено ч.4 ст. 246 ККУ, матеріали направлено до Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці