Завдану лісу шкоду буде стягнуто за рішенням суду

175 тис.грн. шкоди завданої лісовим насадженням буде відшкодовано мешканцем м.Шумськ за рішенням Шумського районного суду.

Нагадаємо, що факт пошкодження 94 дерев сосни ( з яких 51 до ступеня припинення росту) мешканцем м.Шумськ було зафіксовано працівниками Державної екологічної інспекції у Тернопільській області у ході планової перевірки Шумського комунального спеціалізованого лісогосподарського та мисливського підприємства «Волинь» у травні 2021р. Було встановлено, що громадянин спалюючи залшки сухої рослинності на земельній ділянці, яка безпосередньо примикає до лісу допустив поширення вогню у квартал 28 виділ 11 згаданого лісогосподарського підприємства, чим заподіяно шкоди на суму 175,164 тис.грн.

Вбачаючи у діях порушника ознаки злочину, відповідальність за який передбачено ч.1 ст.245 Кримінальногто Кодексу України, матеріали справи було надіслано до Кременецького РВП ГУНП в Тернопільській області.

Суд розглядав справу за позовом прокуратури щодо притягнення чоловіка до кримінальної та стягнення з нього завданої довкіллю шкоди. Порушникові призначено покарання у вигляді 2 років обмеження волі з випробувальним терміном 1 рік, а також його зобов’язано відшкодувати збитки.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці