Питання екології перевірено у Шумській громаді

Типові порушення вимог природоохоронного законодавства виявлено працівниками Державної екологічною інспекцією у Тернопільській області на території Шумської міської ради у ході проведення планової перевірки з 14 по 22 червня 2021 року.

Так, у результаті перевірки міської ради, яка налічує 43 населених пункти, виявлено 26 стихійних сміттєзвалищ, встановлено відсутність роздільного збирання корисних компонентів ТПВ, розробленої схеми санітарної очистки населених пунктів та місцевої програми поводження з відходами, у більшості населених пунктах не організовано збирання та видалення побутових відходів виявлено захоронення неперероблених побутових відходів та відсутність інвентаризації і паспортизації зелених насаджень. Крім цього, також встановлено порушення на території об’єктів природо-заповідного фонду (де відсутні  інформаційні охоронні знаки, а території не відмежовані в натурі).

За виявлені порушення інспекторами складено 27 протоколів про адміністративні правопорушення та винесено 15 постанов. Загальна сума штрафів склала 13650 грн.

За результатами об’їзду Шумському міському голові видано обов’язкову для виконання вимогу щодо усунення виявлених порушень.

Планові перевірки органів виконавчої влади тривають.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці