На Тернопільщині лісогосподарське підприємство порушило «сезон тиші»

Недотримання вимоги щодо заборони робіт і заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою, в період масового розмноження тварин виявлено працівниками Державної екологічної інспекції у Тернопільській області у червні 2021 року у ході позапланової перевірки Монастириського комунального лісогосподарського підприємства.

У ході перевірки встановлено, що згадане лісогосподарське підприємство проводило вибіркову санітарну рубку під час «сезону тиші».

За порушення вимог щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин до адміністративної відповідальності притягнуто двох відповідальних осіб підприємства за ст.87 КУпАП на загальну суму штрафів 1700 грн.

Нагадаємо, що «сезон тиші» - це час масового розмноження диких тварин та птахів, який триває з 1 квітня до 15 червня в лісах та в інших угіддях. З метою збереження та збільшення чисельності фауни дикої природи у період масового розмноження диких тварин статтею 39 Закону України «Про тваринний світ» забороняється проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці