Знищенням зелених насаджень завдано шкоди на 224 тис.грн.

Факт незаконного знищення зелених насаджень загальною кількістю 335 дерев зафіксовано працівниками Державної екологічної інспекції у Тернопільській області у квітні 2021 року по вул.Українській у с.Лопушне Лановецької міської ради. Дане порушення виявлено у ході перевірки звернення небайдужих громадян. Держінспекторами встановлено, що органом місцевого самоврядування не здійснювалось обстеження зелених насаджень, які підлягають видаленню та не видавався ордер на їх видалення.

Розрахована сума шкоди, заподіяна зеленим насадженням населеного пункту, склала 224,5 тис.грн.

За невжиття заходів щодо охорони зелених насаджень старосту села Лопушне притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.153 КУпАП.

У зв’язку з тим, що порушення природоохоронного законодавства вчинено невстановленими особами, матеріали направлено до Кременецького районного управління поліції ГУПН в Тернопільській області.

Інспекція в черговий раз звертає увагу громадян, що порядок видалення зелених насаджень на території населених пунктів передбачений постановою КМУ №1045, який передбачає обстеження зелених насаджень та видачу ордеру на їх знесення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці