У Зборівському районі незаконно порізано захисних насаджень на 260 тис.грн.

Про факт імовірно незаконної вирубки дерев обабіч дороги Курівці-Іванківці Зборівського району керівництво Державної екологічної інспекції у Тернопільській області повідомили працівники Мшанецького лісництва ДП «Тернопільське лісове господарство», держлісфонд якого примикає до згаданих ділянок. При спільному виїзді на місце 17.01.2020р. було зафіксовано факт незаконної порізки 164 дерев.

На час обстеження у місцях незаконної порізки дерев перебували працівники ТОВ «АВАКС ПРОФ» та жителі с.Чернихів Зборівського району, що проводили роботи з порізки дерев та чагарників, і які на вимогу державних інспекторів не представили дозвільних документів на відповідні роботи та відмовились надавати будь-які пояснення.

З метою вжиття заходів з недопущення порушення та встановлення осіб порушників інспектори звернулися на телефонну лінію 102 і дочекалися прибуття слідчо-оперативної групи Зборівського ВП ГУНП в Тернопільській області.

Сума збитків, заподіяних лісу, внаслідок незаконно порізаних дерев та чагарників у захисній смузі автодороги, склала 260 тис.грн.

У зв’язку з тим, що у даному порушенні вбачаються ознаки злочину, відповідальність за який передбачено статтею 246 ККУ, матеріали направлено до Головного управління національної поліції в Тернопільській області для вжиття заходів згідно статті 214 КПК України.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці