На Тернопільщині засміченням і забрудненням земель завдано шкоди на понад 1 млн.грн.

На 1,132 млн.грн. завдано шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок забруднення та засмічення земельної ділянки  у Чортківському районі Тернопільської області.

Розрахунок розміру шкоди проведено Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області за результатами планової перевірки Копичинецького міського комунального підприємства «Господар». Порушення було зафіксовано на земельній ділянці у м.Копичинці, де розташоване міське сміттєзвалище.

Під час перевірки працівниками відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції було відібрано проби ґрунтів для встановлення факту псування земель. Результати вимірювання підтвердили підвищений вміст показників складу та властивостей проб ґрунтів у порівнянні з фоновими значеннями. 

Матеріали перевірки за ознаками кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч.1 ст. 239 Кримінального Кодексу України, направлено до ГУНП в Тернопільській області та Тернопільську обласну прокуратуру для вжиття заходів реагування відповідно до ст. 214 Кримінального-процесуального Кодексу України. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці