На Тернопільщині псуванням земель завдано шкоди майже на 13 млн.грн.

Засмічення та забруднення земель побутовими відходами, внаслідок чого відбулося їх псування, виявлено Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області у ході планової перевірки Заліщицького житлово-комунального підприємства. Порушення зафіксовано на земельній ділянці у с.Добрівляни Заліщицького району, на якій розташоване міське сміттєзвалище.

Під час перевірки відділом інструментально-лабораторного контролю  Інспекції було відібрано проби ґрунтів для встановлення факту псування земель. За результатами вимірювання встановлено підвищений вміст показників складу та властивостей проб ґрунтів у порівнянні з фоновими значеннями. 

Розмір шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу внаслідок забруднення та засмічення земельної ділянки, склав 12,988 млн.грн.

У зв’язку з тим, що в порушенні вбачаються ознаки кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч.1 ст. 239 Кримінального Кодексу України, матеріали перевірки направлено до ГУНП в Тернопільській області та Тернопільську обласну прокуратуру для вжиття заходів реагування відповідно до ст. 214 Кримінального-процесуального Кодексу України. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці